persbericht

wegens grote belangstelling extra voorstelling
zondag 22 maart matinee aanvang 14.00 uur

HOOGSTPERSOONLIJK vertelt het ware verhaal...

Een vrij gewone man staat met teksten die direct binnenkomen op het toneel. In Hoogstpersoonlijk vertelt zanger/tekstschrijver Gerrit Hoogstraaten over hoe zijn verleden in het heden voorbijkomt, waar zijn braafheid botst met de nieuwe verlangens van een geseksualiseerde samenleving. Heeft hij zichzelf tekort gedaan, of is de vrijheid van anderen schijn die bedriegt? Welk compromis is aanvaardbaar, wat maakt een mens uiteindelijk gelukkig? Herkenbare vragen voor een zelfbewust publiek.

Contrabassist en componist Ernest Dobber zorgt voor een even swingende als theatrale toonzetting van deze hoogstpersoonlijke ontboezemingen. Zangeres Annemarie Hilbrands zingt de aanvullende vocalen en een aantal solostukken. De begeleiding bestaat verder uit violiste Estée Makampo, gitarist Marc Brugman, slagwerker Leonard Boddéus en pianist Joop van Dijk.

Gerrit Hoogstraaten tekende in de jaren 1993 en 1995 voor de twee grote Amsterdamse buitenspektakels Napoleons Droom en Theseus de Stierdanser. Hij heeft zich sindsdien verder ontwikkeld als regisseur en tekstschijver en staat sinds 2005 ook weer zelf op de planken. Zijn eerste programma in die hoedanigheid, Midlife in Concert, werd overal zeer positief ontvangen. Verder leverde hij bijdragen aan het projekt Zomersprookjes van stichting Slem en aan De Avond van het Nieuwe Lied georganiseerd door het Amsterdams Kleinkunstfestival. Hoogstpersoonlijk is zijn tweede theaterprogramma.

Ernest Dobber, muzikant en componist, speelt contrabas, basgitaar en gitaar. Jazz, maar ook klassiek, pop, funk en theatermuziek maken deel uit van zijn repertoire. Ernest is muziekleraar op VMBO-scholen en privé en werkt als auteur voor uitgeverij EPN aan de lesmethode “muziek op maat”. Naast het maken van muziektheater voor kinderen heeft Ernest zijn eigen jazz-band en wordt hij veel gevraagd voor de meest uiteenlopende muziek- en theaterprojecten. De samenwerking met Gerrit Hoogstraaten is een eerste stap in de richting van de kleinkunst.

HOOGSTPERSOONLIJK speelt op 19, 20, 21 en 22 maart (matinee, extra voorstelling) 2009 in De Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7, Amsterdam. U bent van harte welkom om te komen kijken en deze voorstelling te recenseren!

Uitvoerenden:
Joop van Dijk, toetsen
Marc Brugman, gitaar
Estée Makampo, viool
Leonard Boddéus, slagwerk
Annemarie Hilbrands, zang
Ernest Dobber, contrabas
Gerrit Hoogstraaten, zang

Aanvang 20.30 uur
Entree € 15,00 inclusief een welkomstdrankje bij binnenkomst
reserveren :
hoogstpersoonlijk@gmail.com

Contact:
Gerrit Hoogstraaten
tel: 020-6229304 / 06-21845405
email:
gerrit.hoogstraaten@tiscali.nl website: www.gerrithoogstraaten.nl